Fremgangsmåde
- Opløs tørgæren i det lunkne vand sammen med sukkeret.
- Bland hvedemel og salt i en stor skål.
- Hæld gærblandingen i melet og tilsæt det bløde smør.
- Ælt dejen godt i ca. 8 minutter til den er smidig og let klistret.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45 minutter.
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30x40 cm.
- Drys kanel jævnt over dejen.
- Fold dejen sammen på midten og skær den i 8 strimler.
- Twist hver strimmel 2-3 gange og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad snurretwistsene efterhæve i 20 minutter under et viskestykke.
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Bag brødene i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Afkøl på en bagerist inden servering.
Variationer
- Tilsæt revet ost og hakkede krydderurter i dejen for smag.
- Skift kanel ud med kardemomme eller muskatnød for en anden krydring.
Serveringsforslag
- Serveres lune med smør og ost som et hurtigt mellemmåltid.
- Perfekte til suppe eller som tilbehør til salater.
Information
Denne opskrift på Snarhævet Hvedesnurretwist blev til en lørdag morgen, hvor lysten til friskbagt brød var stor, men tiden var knap. Kombinationen af en blød hvededej med smør og kanel bragte både hygge og aroma ind i køkkenet. Den snurrede form gør brødet sjovt at lave og flot at servere for familie og venner. Siden er det blevet en fast del af weekendbagningen, især når der skal bages hurtigt og uden besvær.
Oprindelse
Snarhævede snurretwists stammer fra en lang tradition i Centraleuropa, hvor man ønskede at kunne bage smukt formede brød på kort tid uden lang fermentering. Teknikken med at twistede dejstrimler giver både god struktur og et dekorativt udtryk. Smør og kanel er klassiske ingredienser i denne type bagværk, som ofte nydes som både snack og tilbehør til måltider. Den relativt korte hævetid gør denne opskrift ideel til dem, der vil bage frisk brød på under to timer uden brug af surdej eller langtidshævning.