Solsidens Sidersnegle

Solsidens Sidersnegle

Bløde og saftige snegle med æblecider og kanel, perfekt til hyggestunden.

⏰ 38 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 12 stk. 🔥 200 °C

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lun æblecider i en stor skål.
  2. Tilsæt smør, sukker og salt og rør godt.
  3. Bland hvedemel og rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig.
  4. Dæk skålen til, og lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 30x40 cm.
  6. Fordel revet æble og kanel jævnt ud over dejen.
  7. Rul dejen stramt sammen fra den lange side og skær den i 12 lige store snegle.
  8. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir med lidt afstand.
  9. Dæk sneglene til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  10. Pensl sneglene med lidt mælk og drys perlesukker over.
  11. Bag sneglene i en forvarmet ovn ved 200°C (over- og undervarme) i 15-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  12. Afkøl på en bagerist inden servering.

Variationer

  • Erstat æblecider med pære- eller tranebærsaft for en anden frugtsmag.
  • Tilsæt lidt revet ingefær i fyldet for et frisk pift.
  • Lav en glasur af flormelis og citronsaft til at pensle på de afkølede snegle.

Serveringsforslag

  • Server lunke med en kop varm te eller kaffe.
  • Perfekte til eftermiddagskaffen eller som en sød snack i madpakken.

Information

Opskriften på Solsidens Sidersnegle blev til en kølig efterårsdag, hvor duften af æblecider fyldte køkkenet. Inspireret af ønsket om at bringe sæsonens smage ind i bagværket, kombinerede jeg den milde syrlighed fra æblecider med den varme krydderi af kanel og friskrevet æble. Resultatet blev hurtigt en favorit hos familie og venner, der elsker sneglene som en hyggelig pause i hverdagen eller til weekendens kaffebord.

Oprindelse

Sidersneglene trækker på den lange tradition for søde, fyldte rundstykker og snegle fra det franske konditori. Æblecider, som er en dansk og nordisk favorit, bringes her i spil som smagsgiver og væske i dejen, hvilket giver en let syrlig og frisk undertone. Kombinationen af kanel og revet æble i fyldet er klassisk og kendt fra mange bagværk, men æblecideren giver sneglene et særligt, karakterfuldt præg, som gør dem unikke og hjemlige.

Relaterede opskrifter